Tervetuloa kirkkoon!

Täältä löytyvät vinkit auttavat vierailemaan mukavasti ja sujuvasti.

Suosittelemme tarkistamaan aukioloaikamme ennen vierailuanne. Kirkollisen toiminnan vuoksi aukioloaikamme vierailijoille vaihtelevat viikoittain ja kirkko on toisinaan suljettu vierailijoilta myös keskellä päivää. Erityisesti viikonloppuisin kirkossa järjestetään paljon häitä, kastetilaisuuksia ja muuta kirkollista toimintaa. Toivomme, että olette kärsivällisiä kirkon ollessa suljettuna, siihen on aina hyvä syy, esimerkiksi jotakuta lasta ollaan juuri liittämässä pyhän kasteen kautta seurakunnan jäseneksi. Kirkollinen toiminta on tärkeä osa Temppeliaukion kirkon toimintaa, ja on tärkeätä, että kirkollisiin juhliin osallistuvat saavat rauhassa keskittyä tilaisuuteensa ilman vierailijoita ja ylimääräistä melua.

Kesäkaudella kirkko on usein hyvin täynnä. Kiireisintä on maanantaista lauantaihin klo 10:00–14:00 ja sunnuntaisin klo 12:00–15:00. Talvikaudella on huomattavasti rauhallisempaa. Jos mahdollista, suosittelemme saapumaan iltapäivä- tai ilta-aikaan. Päivän viimeisten aukiolotuntien aikana on usein varsin rauhallista. Silloin rauhallinen rukous ja mietiskely onnistuvat parhaiten.

Vierailumaksumme on 3 € / henkilö. Lippuja voi ostaa kirkosta useimmilla pankki- ja luottokorteilla sekä käteisellä. Lisäksi osa kirkon lähellä sijaitsevista matkamuistomyymälöistä myy lippuja kirkkoon. Kesä-, heinä- ja elokuussa lippuja voi ostaa myös kesäkahvilastamme. Kesäkahvilastamme ostetut liput ovat ennakkolippuja. Ennakkolipulla sisäänpääsy kirkkoon on nopeampaa, sillä ennakkolipun ostaneet pääsevät ruuhka-aikoina nopeammasta jonosta suoraan sisään kirkkoon. Ennakkolipun ostaneiden jono on kirkon pääoven oikeassa laidassa, mikäli on ruuhka-aika. Muina aikoina kaikki tulevat samasta kirkon kupariovesta sisään.

Viikon tärkein tapahtumamme on sunnuntain jumalanpalvelus, joka järjestetään jokaisena sunnuntaina ja useimpina pyhäpäivinä klo 10 alkaen. Kaikki ovat tervetulleita jumalanpalvelukseen. Jumalanpalvelus on suomenkielinen ja sen kesto on noin 1,5 tuntia. Toivomme, että jumalanpalvelukseen osallistuvat malttaisivat poistua tilaisuudesta vasta sen päätyttyä, sillä ihmisten kulkeminen edestakaisin häiritsee muita jumalanpalvelukseen osallistuvia. Jumalanpalveluksen kulkua voi seurata käsiohjelmasta. Käsiohjelmasta on olemassa suomen- ja englanninkielinen versio. Suntiot ja oppaat jakavat käsiohjelmia kirkon ovella messuun saapuville.

Jumalanpalveluksen aikana on kiellettyä ottaa valokuvia, kävellä ympäriinsä ja häiritä jumalanpalvelukseen osallistuvia. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan! Jumalanpalvelukseen on aina vapaa pääsy kaikille, jotka haluavat siihen osallistua. Jumalanpalveluksen aikana muut vierailut tai esimerkiksi valokuvien ottaminen kirkossa eivät ole mahdollisia.

Kesäkauden (kesä-elokuu) aikana tarjoamme arkipäivinä vierailijoillemme vierailumaksun hinnalla opastuksen klo 16. Talvikaudella (syyskuu-toukokuu) opastus pidetään klo 14. Kaikki kirkon historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneet ovat tervetulleita kuuntelemaan opastusta!

On myös mahdollista varata yksityinen opastus omalle ryhmälleen. Opastuksen hinta on 60–360 € riippuen opastuksen kielestä ja ajankohdasta. Pyydämme, että opastukset varataan hyvissä ajoin, etenkin jos opastusta toivotaan aukioloaikojen ulkopuolella tai muulla kielellä kuin suomeksi tai englanniksi. Keskimääräinen opastus kestää noin 15–25 minuuttia. Opastuksia voi tiedustella kirkon puhelinnumerosta tai sähköpostista.

Kaikki ovat tervetulleita vierailemaan Temppeliaukion kirkossa riippumatta uskonnollisesta vakaumuksesta, poliittisesta taustasta, kotimaasta, iästä, kielestä, invaliditeetista, seksuaalisesta suuntautumisesta tai mistä tahansa henkilökohtaisista ominaisuuksista. Temppeliaukion kirkko on luterilainen kirkko ja odotamme, että vierailijamme kunnioittavat toisiaan ja antavat muille vierailijoille rauhan esimerkiksi rukoilla ja mietiskellä. Pyydämme vierailijoiltamme hiljaisuutta.

Temppeliaukion kirkon sisäänkäynti on rakennettu katutasoon. Kirkkoon ei ole portaita. Turvallisuussyistä kirkkoon ei saa tuoda suuria matkalaukkuja ja rinkkoja, mutta pyörätuolia, lastenrattaita tai rollaattoria käyttävät vierailijat ovat lämpimästi tervetulleita.

Oppaidemme kielivalikoima on hyvin laaja. Siihen sisältyvät muun muassa suomi, ruotsi, englanti, saksa, venäjä, ranska, espanja, japani, suomalainen viittomakieli, mandariinikiina, kantoni ja korea. Suomea ja englantia puhuvia oppaita on paikalla jokaisena päivänä, muiden kielten puhujien läsnäolo riippuu työvuoroistamme. Kun vierailijamme äidinkieltä puhuvaa opasta ei ole paikalla, teemme parhaamme ymmärtääksemme ja tehdäksemme vierailusta mahdollisimman mukavan.

Temppeliaukion kirkossa on paljon kirkollista toimintaa, kuten avioliittoon vihkimisiä, kastetilaisuuksia ja säännöllinen sunnuntaijumalanpalvelus. Kirkossamme järjestetään kirkkohäitä niin eri sukupuolta oleville kuin samaa sukupuolta oleville pareille.

Kesäkahvilamme on auki kesä-, heinä- ja elokuussa maanantaista sunnuntaihin klo 9.30–17. Kahvilastamme löytyy laaja valikoima makeita ja suolaisia herkkuja, esimerkiksi kahvia, teetä, jäätelöä ja sorbettia, virvoitusjuomia ja leivonnaisia. Kahvilastamme löytyy syötävää useimpia erityisruokavalioita noudattaville henkilöille, muun muassa vegaaneille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Kahvilastamme on mahdollista ostaa kirkkovierailua varten ennakkolippuja alennettuun hintaan 2,50 € / henkilö (normaalihinta 3 € / henkilö).

Temppeliaukion kirkon kesäkahvilan mainos

Osta lippusi tekstiviestillä!

Ostaaksesi tekstiviestilipun Temppeliaukion kirkkoon lähetä viesti ”TEMPPELI” numeroon 169000. Saat vastauksena tekstiviestilipun, joka on voimassa 24 tuntia. Tekstiviestilipun hinta on 3 € ja se toimii ainoastaan suomalaisilla puhelinliittymillä.