Tervetuloa tutustumaan Temppeliaukion kirkkoon!

Kirkon aukiolo on hyvä tarkistaa kotisivuiltamme ennen vierailua. Aukioloajat päivittyvät sivuston alapalkkiin viikko kerrallaan. Aukioloajoissa esiintyy vaihtelua, sillä Temppeliaukion kirkko on toiminnassa oleva kirkko, jossa järjestetään paljon kirkollisia toimituksia. Kirkollisten toimitusten ja jumalanpalvelusten aikana kirkko on suljettu vierailijoilta.

Huomaattehan, että kirkon sisäänkäynti suljetaan aina 10 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Taustakuva: Juha Martinmaa

Vierailumaksu

Kirkon vierailumaksu on 4 € / henkilö. Lippuja voi ostaa kirkon aulasta useimmilla pankki- ja luottokorteilla sekä käteisellä. Kesä-, heinä- ja elokuussa lippuja voi ostaa myös kesäkahvilastamme ennakkolipun hintaan 3,40 € / henkilö. Ennakkolipulla sisäänpääsy kirkkoon onnistuu ruuhka-aikana muita nopeammin.

Museokortti ja Helsinki card käyvät maksuvälineinä. Lisäksi kirkkoon voi ostaa lipun Tiqets.com-sivuston kautta. Klikkaa "Book now"-linkkiä vasemmalla päästäksesi Tiqets.com-sivustolle.

Alle 18-vuotiaat ja Töölön seurakunnan jäsenet pääsevät kirkkoon veloituksetta.

Esteettömyys

Kaikki ovat tervetulleita Temppeliaukion kirkkoon.

Temppeliaukion kirkon sisäänkäynti ja kirkkosali ovat katutasossa. Pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenrattaiden kanssa pääsee kirkossa liikkumaan hyvin. Ainoastaan parvelle ainoa kulku on portaita pitkin.

Turvallisuussyistä kirkkoon ei saa tuoda suuria matkalaukkuja ja rinkkoja.

Taustakuva: Jussi Tiainen

Kuvassa kaksi naista, joilla on kädessä kuvakylttejä Temppeliaukion kirkosta ja kyltti, jossa lukee

Opastukset

Tutustu Temppeliaukion kirkon arkkitehtuuriin ja historiaan!

Tarkemmat tiedot meillä järjestettävistä opastuksista löytyvät kotisivumme Tapahtumat-osiosta.

Etukäteen varattavia maksullisia opastuksia järjestämme tilauksesta. Opastuksia on mahdollista räätälöidä ryhmän toiveiden mukaisesti. Opastus on varattavissa seuraavilla kielillä: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, japani, korea, bahasa, mandariinikiina, ranska, espanja, saksa, kroatia ja kreikka.

Opastuksen hinta määräytyy kielen ja ajankohdan mukaan, alkaen 100 € + 4 € / hlö. Opastus on hyvä varata ajoissa, kuitenkin vähintään viikkoa ennen opastuspäivää.

Opastuksia koskevia tiedusteluja ja varauksia koskevissa asioissa olethan yhteydessä pääopas Anna Tilliin (anna.tilli@evl.fi, 050 470 1080).

Kuva: Heli Suhtala Uvalic

Kesäkahvila

Kesäkahvilamme on auki kesä-, heinä- ja elokuussa maanantaista sunnuntaihin klo 10–18. Tarjolla on kahvipöydän herkkuja ja laaja valikoima juotavaa: muun muassa erilaisia kahvi- ja virvoitusjuomia sekä teetä, joita voi sään salliessa nauttia terassillamme. Lisäksi valikoimassamme on sekä Temppeliaukion kirkon omia että muita Suomi-aiheisia matkamuistoja.

Vuonna 2020 kahvilan tekstiilit sponsoroi Finlayson.

Kuva: Heli Suhtala Uvalic

Kuvassa on Temppeliaukion kirkon kesäkahvilan pöytiä ja mustia matkamuistohyllyjä. Matkamuistohyllyissä on esillä muun muassa Temppeliaukiosta kertova kirja, kynttilöitä, kangaskassi ja iso kuparinvärinen pyöreä kartonki. Seinälle on ripustettu neljä sinistä taulua. Pöytien pöytäliinat ovat mustavalkoisia Finlaysonin pöytäliinoja. Pöytien takana on myös kaksi lasten syöttötuolia.

Sunnuntain jumalanpalvelus

Temppeliaukion kirkossa järjestetään sunnuntaisin ja useimpina pyhäpäivinä jumalanpalvelus klo 10. Kaikki ovat tervetulleita. Jumalanpalvelukseen osallistuminen on aina maksutonta.

Jumalanpalvelus on suomenkielinen. Käsiohjelmasta on suomenkielisen kappaleen lisäksi englanninkielinen käännös.

Jumalanpalveluksen kesto on noin 1,5 tuntia. Toivomme jumalanpalveluksen osallistujien istuutuvan tilaisuuden ajaksi paikoilleen ja poistuvan tilaisuudesta vasta sen päätyttyä. Jumalanpalveluksen aikana valokuvaus on kielletty.

Kuva: Anna Tilli

Ulkoristi

Kulkuyhteydet

Pääsisäänkäynti

Kirkon pääsisäänkäynti sijaitsee osoitteessa Lutherinkatu 3.

Kesäkahvila sijaitsee osoitteessa Temppelikatu 16c.

Jalan

Kampin kauppakeskuksesta noin 10 minuutin kävelymatka kirkolle.

Bussilla ja raitiovaunulla

Bussit 14, 18, 37, 39, 41, 42, 69 ja 70 pysähtyvät pysäkillä ”Hanken”, josta on noin 5 minuutin kävelymatka kirkolle.

Raitiovaunut 1 ja 2 pysähtyvät pysäkillä ”Hanken”, josta on noin 5 minuutin kävelymatka kirkolle.

Tarkistathan aikataulut ja reitit HSL:n sivuilta www.hsl.fi.

Pyörällä

Pyöräparkin löydät kirkon pääsisäänkäynnin ohesta Lutherinkadun puolelta ja kesäkahvilan sisäänkäynnin yhteydestä Temppelikadun puolelta.

Kaupunkipyörien pyöräasemat ”Kauppakorkeakoulu”, ”Sammonpuistikko” ja ”Cygnaeuksenkatu” sijaitsevat lähellä kirkkoa.

Taustakuva: Juha Martinmaa

Heli Suhtala Uvalic, palvelupäällikkö
heli.suhtalauvalic@evl.fi
050 301 4817 / (09) 2340 6326