Espanjasta Suomen suveen II / From Spain to the Finnish Summer II

Kalenteri ja kellosymboli22.06.2022 klo 19:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliTemppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki

Juan Carlos Entrambasaguas, saksofoni / saxophone
Marko Hilpo, piano / piano

This concert takes us through the different eras of music. Pieces by Mozart, Sibelius or Falla allow us to take the first steps on the historical journey to fall into the music of Schulhoff, Denisov or Bédard, with a more modern aesthetic fused with classical and jazz music.

Juan Carlos Entrambasaguas was born in Cádiz (Spain). He studied the master's degree in saxophone performance at the Sibelius Academy of Helsinki with Joonatan Rautiola.

He has performed as soloist in a large number of concerts throughout the Spanish and Finnish territory, with the Sibelius Academy Symphony Orchestra, youth orchestra of the City of Salamanca and Helsinki Saxophone Orchestra. He has received grants and scholarships that support his artistic career from the Finnish Cultural Foundation, Sibelius Academy Foundation, Martin Wegelius Foundation, Arts Promotion Centre Finland (taike) and the AIE society of musicians of Spain.

Tervetuloa kuuntelemaan konserttia, joka kuljettaa kuulijansa musiikin eri aikakausien läpi! Tässä konsertissa kuulet niin Mozartin, Sibeliuksen ja Fallan historiallista tuotantoa kuin Schulhoffin, Denisovin ja Bédardin musiikin modernia estetiikkaa, joka on yhdistelmä klassista ja jazz-musiikkia.

Juan Carlos Entrambasaguas syntyi Cádizissa (Espanja) ja on opiskellut saksofoninsoiton maisteriksi Helsingin Sibelius Akatemiassa Joonatan Rautiolan johdolla.

Hän on konsertoinut solistina lukuisia kertoja eri puolilla Espanjaa ja Suomea Sibelius Akatemian sinfoniaorkesterin, Salamancan kaupungin nuorisoorkesterin ja Helsingin saksofoniorkesterin kanssa. Juan Carlos on saanut taiteellista uraansa tukevia apurahoja ja stipendejä Suomen Kulttuurirahastolta, Sibelius-Akatemian säätiöltä, Martin Wegeliuksen säätiöltä, Taiteen edistämiskeskukselta (taike) ja Espanjan muusikoiden AIE-yhdistykseltä.

Liput / Tickets: Vapaa pääsy / Free entry